האם דונלד טראמפ הוא אדם שקול

לפני שבועות לא רבים פרסמתי בבלוג שלי את דעתי על נשיא ארצות הברית. "ליצן שקרן", קראתי לו וזכיתי לתגובה זועמת. הכותבת, דווקא הביעה דיעה חיובית עליו. אז החלטתי לחפש אם יש דו"ח פסיכולוגי על האיש החזק בעולם. הדו"ח לא חדש והסכימו על ממצאיו אלפי פסיכולוגים ובראשם ד"ר ג'ון גרטנר, הפסיכולוג של בית הספר לרפואה של אוניברסיטת ג'ון הופקינס. הוא החליט לפרסם עצומה לפיטוריו של הנשיא וזכה לאלפי חתימות של עמיתיו למקצוע.

יש לו זכות חתימה

נשיא ארצות הברית מפזר הצהרות וחותם על ציוצים וזוכה לכותרות בכל העולם ואינני היחיד שמותח עליו ביקורת. אבל לפנינו דו"ח מקצועי, שפורסם בעתון "פסיכולוגיה היום" psychology Today עתון נחשב בעולם. הדו"ח אינו חדש ושם מצויין כי זאת שאלה מעניינת לאנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש.
ראשית, בארצות הברית אין זה חוקי ואסור לאנשי מקצוע לדווח על מצב נפשי ללא הערכה אישית קפדנית של הנבחנים. אבל במקרה של איש הציבור הזה – מסתמכים על התנהגותו הפומבית ועל דברים שאמר.
בדו"ח המדובר נאמר, כי האישיות של דונלד טראמפ, עם עליותיו ומורדותיו, מייצרת, יותר מכל, חוסר אמון. זה סיכון כאשר מדובר באיש ציבור עם כל כך הרבה עוצמה. פרופסורים מאוניברסיטת ייל וחברים בארגון בריאות הנפש "חובה להזהיר" אומרים שדונלד טראמפ לא מתאים לתפקידו.
בדו"ח של "פסיכולוגיה היום" נאמר במפורש: דונלד טראמפ לא אוהב חוקים, פרוטוקולים, ביקורת או התנגדות. לעתים קרובות הוא מאתגר את הסטאטוס קוו ואינו מקבל פקודות. אם נוסיף את האימפולסיביות שלו להתנהגויות אלו, יש לנו מה שמסווג על ידי ה- DSM-5 כהתנהגות אנטי-חברתית.
יש לו טווח תשומת לב קצרה מאוד. הוא מגלה עניין מועט בדעות שונות משלו. יכולתו לעבד מידע כתוב – מוגבלת. הוא יוצר את הרושם שאיננו שוקל את ההשלכות לטווח הארוך של התנהגותו.
לדונלד טראמפ יש אישיות נרקיסיסטית בבירור. כמו כן, הוא נוטה לסמוך על מעט מאוד אנשים ויש לו תהליך מחשבה דיכוטומי מאוד על אנשים: אתה או ידיד או אויב, אתה פטריוט או שאתה לא.
הוא לא סומך על אינטלקטואלים, הוא מכנה עיתונאים "מסוכנים" , והוא נמנע לקבל דיעה מכל מי שמומחה, כי הוא מניח שהם יתנגדו לדעתו.
לדונלד טראמפ מטרה אחת בלבד: להיות במרכז תשומת הלב. אם הוא לא במרכז, הוא מרגיש מתוסכל וכועס.
מומחים ציינו כי דונלד טראמפ עונה על קריטריונים ב-*DSM-5 לפחות בשלוש הפרעות: אישיות נרקיסיסטית, אישיות אנטי-חברתית ואישיות פרנואידית.
באותו דו"ח של "פסיכולוגיה כיום" נאמר גם כי לא כל הפסיכולוגים מסכימים להערכה זו: "אנחנו לא צריכים לקבל אותם כאמת מוחלטת. אלה הנחות של מומחים".
השאלה הנשאלת כאן היא אם לפני שכל פוליטיקאי יקבל את השלטון, הוא צריך לעבור בדיקות של מצבו הפסיכולוגי.

כמה זמן אורכת חקירה?
בוויסקונסין, ארצות הברית, נחטפה ג'יימי קלוס בת 13 ונמצאה רק אחרי שלושה חודשים. הארץ רעשה. היא הצליחה להימלט ונמצא כי החוטף הוא ג'ייק תומאס פאטרסון בן 21.
כיממה אחרי שהחוטף נמצא, הודיע מפקד המחוז של המשטרה במסיבת עתונאים משודרת, כי הוגש כתב אישום נגד החוטף ג'ייק תומאס פאטרסון בן ה-21. כיממה בלבד!
אולי בארצות הברית צריכים ללמוד מאיתנו, שחקירה תימשך שנה, שנתיים או שלוש…

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • יאיר דקל  ביום 19 בינואר 2019 בשעה 21:40

    לאהרן סיאני, תודה שטרחת לכתוב תגובה מפורטת. אני מצטער שלא השבתי מיד, כי לא הייתי בבית. אנסה להעיר את הערותיי עכשיו.
    ראשית, אני פנסיונר זמן רב ולכן הנושא ה"עתונאי" איננו רלבנטי. יש לי השקפת עולם משלי, ואינני מסתיר שאינני מאוהדיו של נשיא ארצות הברית. חשבתי לנכון לחפש חוות דעת של פסיכולוגים על האיש, כי ביקורות עתונאיות קראתי בלי סוף. מצאתי את המאמר ב"פסיכולוגיה היום", שממנו ציטטתי מעט.
    אינני חושב שטראמפ הוא "אהוד ופעיל הרבה יותר מכל נשיא אחר". זכותו של כל אחד לחשוב אחרת ולאהוד את הנשיא הנוכחי.
    אני מצהיר שאני מצטנע ואין לי כל כוונה להיות נשיא ארצות הברית וגם רחוק ממחשבה על ראש ממשלת ישראל. דעה יש לי, כמו לכל קורא עתונים מצוי. אני מגלה יושרה אישית ומביע דעה. אני לומד ויש לי קצת נסיון חיים.
    ולבסוף, אהרן סיאני, אני שמח שכתבת את דעתך המפורטת.

  • אהרן סיאני  ביום 17 בינואר 2019 בשעה 21:26

    שלום לך יאיר.
    לדעתי גם אתה כמו הרבה כתבים לוקים בהבנת העולם בשל התבננות צרה ביותר מתוך העדשה להם הורגלתם ולהתייחס לדברים הנשגבים מבינתכם כדברים שוליים שחבל לציינם כלל משום ש״עדר הקוראים״ רוצה דיעה ״מוחלטת״. מה עם כל הכבוד לעיתונאי כמוך ושכמותך להבין לדוגמא בניהול עסק כל שכן בעסק המגלגל מליארדים. אילו היית צנוע יותר לא היית מחפש ״סימוכין״ מפסיכולוגים שאתה הראשון שהיית מטיל דופי באבחנותיהם על סמך צפיה בטלויזיה של אדם שאינו חושב ואינו נוהג כמותם אך בכל זאת מוצלח, אהוד ופעיל הרבה יותר מהם ומכל נשיא אחר.
    בימי בחרותי המעסיק הזמין פסיכולוגית תעשייתית ״לאבחן״ מדוע מנהל המפעל אינו מסתדר עם המועסק ה״טרי״. לפסיכולוגית לא נותר אלא להודות שהבעיה אצל המנהל שלא מבין אותי משום שהוא חושב לאט מאד ובעוד אני כבר בצעד העשירי אינו מבין הראשון. כדאי שתצטנע ותפנים שלא כל שאתה אינך מבין ״זניח״. עליך ״להתבגר״ ולגלות יושרה אישית. בטוחני שלא היית מתנגד להחליף את הנשיא טראמפ אך אתה מבין שאינך ברמה זו. הודה בכך והשתדל לשפר עצמך ע׳י למידה מתמדת והטמעה של המידות הטובות ואולי פעם תזכה להגיע לרמתו של טראמפ.
    שא ברכות.
    אהרן סיאני

טרקבאקים

  • מאת שקר שקר תרדוף – עניינים יומיומיים ביום 9 בנובמבר 2020 בשעה 10:59

    […] אחת!"  אם תשובה זו נכונה ואם תשובה זו נכונה – טראמפ צדק. השקר משתלם.טרם הספקתי לפרסם את הפוסט הבלתי-סופי […]

  • מאת סקר סקר תרדוף – עניינים יומיומיים ביום 7 בנובמבר 2020 בשעה 12:29

    […] אחת!"  אם תשובה זו נכונה ואם תשובה זו נכונה – טראמפ צדק. השקר משתלם.טרם הספקתי לפרסם את הפוסט הבלתי-סופי […]

תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: